Josse Popma is architect en partner van PTSA, sinds de oprichting in 2011.  Hij ziet het als dé opgave van zijn generatie architecten om vorm te geven aan een duurzaam bewoonbare wereld. Een wereld waarin gebouwen een comfortabel, gezond en waardevol thuis bieden en tegelijk bijdragen aan het behoud van een leefbare planeet. 

Zijn project BioPartner 5, een incubator voor start-ups, werd het eerste Paris-proof gebouw van Nederland door o.a. grootschalig hergebruik van materialen. Ook op productniveau werkt Josse aan circulaire oplossingen en won daarmee in 2021 een Dutch Design Award. Momenteel werkt hij aan een pilot project voor de Rijksvastgoeddienst voor het circulair renoveren van werkomgevingen, de oprichting van het social design label Regained en aan het boek TASK over deze manier van ontwerpen, dat in oktober zal verschijnen. 

Josse Popma

Hoe meer je je verdiept in de klimaatcrises, hoe harder het binnenkomt dat we het radicaal anders moeten gaan doen. We zitten midden in een enorme transitie, die voor veel mensen steeds meer voelbaar is. Dat is soms beangstigend maar tegelijk ook ontzettend motiverend om als ontwerper die uitdaging aan te gaan.

Josse’s wandertopics:
# circulair Design
# waarde van materialen
# kwaliteit in hergebruik
# meer met minder
# opgaven waarin ontmoeten, werk, leren en onderzoeken centraal staan


Overzicht sustainable leaders Outdoor Office Day 2022