Marco is oprichter en CEO van Conscious Hotels. De fundamentele keuze 14 jaar geleden voor duurzaamheid vormt de basis voor zijn Conscious Hotels en de horeca-concepten cafe Moer, BarKantoor, Conscious Cafe & Sticky Fingers. Hij is de grondlegger van het duurzaam toerisme in Europa. 

Bij ieder nieuw hotel legt hij de lat hoger. De visie bij Conscious gaat verder dan alleen het aanpakken van klimaatverandering. Zo werkt de keten ook aan landgebruik, gifstoffen en biodiversiteit. Conscious gelooft in het aantrekkelijk maken van duurzame keuzes om zo iedereen te verleiden om stappen te maken op de duurzaamheidsladder. ‘Elke keuze die ik als ondernemer maak start met de vraag hoe vul ik dit duurzaam in. Van gebouwontwerp tot het dekseltje van je take-out koffie.’ 

Om de planeet te redden moet iedereen meedoen. Zelf noemt hij deze positieve duurzame werkwijze ‘Eco-Sexy’. En met iedereen bedoelt hij ook iedereen in de keten. De Conscious crew, alle toeleveranciers, maar ook de gasten. De beste manier om mensen mee te laten doen aan duurzaamheid is door ze te verleiden. Deze “big smiles” aanpak van Marco en Conscious maken duurzaam (samen-)werken met hen heel erg leuk en inspirerend.  

Wil jij je organisatie verduurzamen en vind je het lastig om te kijken waar je kan beginnen? Marco heeft genoeg ervaring en voorbeelden opgedaan op zijn eco-sexy, big smiles missie. Deze duurzame ondernemer kijkt graag met je mee.

Marco Lemmers

Marco’s wandertopics
# duurzaam ondernemen
# duurzaam toerisme
# onze stad amsterdam

Laden...
Aangedreven door BooklyWordPress Booking Plugin


Overzicht sustainable leaders Outdoor Office Day 2022